Vluchtelingstudenten staan centraal in Abraham Kuyperlezing

Vluchtelingstudenten staan centraal in Abraham Kuyperlezing
Een open samenleving waar iedereen welkom is vraagt om lef, tolerantie en nieuwsgierigheid van iedereen. De Vrije Universiteit Amsterdam is een voorloper in Nederland als het gaat om het opnemen van vluchtelingstudenten. In de Abraham Kuyper Lezing 2017 staan deze studenten centraal.

Het programma
Gastheer Ernest van der Kwast, de Vrije Schrijver van de VU, interviewt studenten over hun drijfveren, plannen en dromen voor hun leven in Nederland. Met daarnaast ook muzikale optredens door vluchtelingstudenten van de VU. Politiek filosoof Tamar de Waal spreekt over het verbeteren van inburgering van vluchtelingen, Halleh Ghorashi, VU-hoogleraar Diversiteit, over onderzoek naar integratie en de rol van verhalen en Thomas Spijkerboer, VU-hoogleraar Migratierecht, over zijn onderzoek over rechten van vluchtelingen. Bekijk het hele programma op de site van de VU.

Datum: dinsdag 11 april, 20.00 uur
Locatie: Westerkerk Amsterdam
Toegang €10 (inclusief bundel Ernest van der Kwast): studenten, VU-medewerkers en leden VUvereniging gratis.

Convenant UAF-VU
In 2014 hebben het UAF en VU een convenant ondertekend waarmee zij: 'Gezamenlijk een bijdrage leveren aan een samenleving, waarin vluchtelingstudenten, afgestudeerde vluchtelingen en bedreigde wetenschappers betekenisvol kunnen participeren.' Dat komt tot uiting in onder andere het VASVU programma een cursus voor studenten die niet direct toelaatbaar zijn tot een Nederlandse universitaire opleiding. Ook biedt de VU onderdak aan bedreigde wetenschappers binnen haar programma Academische Vrijheid/Scholars at Risk en zijn VU-studenten als mentor actief in het project Refugees@campus.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF