UAF beloond met de Public Integrity Award 2017

UAF beloond met de Public Integrity Award 2017
Vanuit onverwachte hoek kreeg het UAF eervol nieuws. In de Verenigde Staten, Atlanta, is het UAF beloond met de Public Integrity Award 2017. Deze prijs wordt uitgereikt op 21 maart, tijdens de jaarlijkse conferentie van de American Society for Public Administration (ASPA). ASPA is een beroepsvereniging voor de non-profitsector die zich sterk maakt voor onder meer professionaliteit, ethiek en sociale gelijkheid. De van oorsprong Amerikaanse vereniging heeft inmiddels een internationaal karakter en beloont nu voor het eerst een Europese organisatie.

Hoe is dit nu gelopen? Leden van ASPA mogen personen en organisaties nomineren uit de non-profitsector en het publieke domein. Een Nederlandse hoogleraar die is verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, de heer Kolthoff, besloot samen met een vakgenoot uit Boston om het UAF voor te dragen, omdat hij onze organisatie een warm hart toedraagt. 'This not for profit organization makes outstanding contributions to responsible conduct in public service', vermeldde de aanbeveling. Ook Kolthoff was verrast door het goede nieuws en bood aan de Award namens ons in ontvangst te nemen in Atlanta, terplekke een toelichting te geven over het werk van het UAF en de prijs op een later moment persoonlijk bij ons langs te brengen. De grote betrokkenheid bij het werk van het UAF verheugt ons zeer. Bedankt voor dit mooie initiatief!

Lees hier meer over ASPA en over de conferentie.

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF