Meer dan 100 geïnteresseerden op bijeenkomst verkorte docentenopleiding statushouders

Meer dan 100 geïnteresseerden op bijeenkomst verkorte docentenopleiding statushouders

Op 15 maart vond de voorlichting plaats voor de verkorte docentenopleiding in de bètavakken voor statushouders, een initiatief waar het UAF bij betrokken is. Het bleek een groot succes: meer dan honderd geïnteresseerden, onder wie statushouders en begeleiders van gemeenten, waren aanwezig. 

De verkorte docentenopleiding heeft de duur van één jaar. Statushouders kunnen via een versnelde route een beperkte tweedegraads onderwijsbevoegdheid halen. Het opleidingstraject is een initiatief van het Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing (ICLON), Universiteit Leiden en The Mobile Educator. Meer weten over de opleiding? Klik hier.

Fotografie: ICLON

Ben je student en wil je mentor worden?

Ben je student en wil je vluchtelingstudenten ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland? Word dan mentor! Meld je hier aan.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF