Mardjan Seighali: 'Een mens is een verzameling van veel talenten'

Mardjan Seighali: 'Een mens is een verzameling van veel talenten'

Fotografie: Venus Veldhoen

De alleenstaande moeder worstelde met haar gezondheid en de zorg voor haar kind. Soms was ze wanhopig; door haar taalachterstand kon ze nergens aan de slag. Altijd was ze gemotiveerd; ze wilde economisch zelfredzaam zijn en apothekersassistente worden. Hiervoor was een leerwerkplek nodig waar ze naast haar mbo-opleiding werkervaring kon opdoen. Maar niemand durfde het aan.

Ook mijn collega’s worstelden met haar gedrevenheid enerzijds en haar gebrekkige vooruitgang anderzijds. Ze vroeg het uiterste van haar UAF-begeleiders, die zich maximaal voor haar inzetten. Toch namen ze afscheid van elkaar, want steun van het UAF is niet onvoorwaardelijk. Ze kreeg adviezen om zelf verder te komen. Gemotiveerd  verbeterde ze haar taalniveau. Met de werkgevers die ze vanuit het UAF aangedragen kreeg, nam ze wederom contact op en solliciteerde. Met succes, ze kan beginnen!

De weg van ontwikkeling kent veel hobbels en worsteling, zowel bij onze studenten als bij onze begeleiders. We willen het beste uit onze studenten halen. Dat vraagt doorzettingsvermogen en vastberadenheid. 

We zijn blij dat het UAF heeft gekozen ook mbo-studenten een kans te geven en blijven werkgevers oproepen mensen niet te beoordelen op taalvaardigheid alleen. Een mens is een verzameling van veel talenten. Hij heeft alleen een podium nodig om ze te laten zien.

Mentor worden?

Wilt u vluchtelingen ondersteunen, zodat ze hun weg kunnen vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt of de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen? Word dan mentor van een vluchteling.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF