‘Vluchtelingen met zoveel doorzettingsvermogen, dat zijn precies de mensen die we hier nodig hebben!’

‘Vluchtelingen met zoveel doorzettingsvermogen, dat zijn precies de mensen die we hier nodig hebben!’

Han van Dobben is gepensioneerd onderzoeker bij Wageningen Environmental Research (Alterra) en is al decennialang enthousiast UAF-donateur.
 
‘Ik ben zelf met gemak door mijn studie gerold. Mijn vader betaalde het collegegeld en door allerlei klussen op te pakken, voorzag ik in mijn eigen onderhoud. Na mijn studie kwam ik relatief makkelijk aan een baan.

Vluchtelingen hebben dat voordeel niet. Zij spreken de taal niet, ze moeten de Nederlandse cultuur leren kennen. Maar ik zie dat zij hun problemen en achterstanden overwinnen met steun van het UAF. Ze komen door hun studie en werk verder in hun leven. Dat vind ik geweldig.
 
De vluchtelingen die het UAF ondersteunt, vind ik bewonderenswaardig. Zelfs na hun afstuderen moeten ze zich invechten op de arbeidsmarkt. Daarom vind ik dat zij wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vluchtelingen met zóveel drive en doorzettingsvermogen, dat zijn precies de mensen die we hier nodig hebben!’

Wilt u ook een vluchteling een steuntje in de rug geven? Klik hier en kijk wat u kunt betekenen!

Mentor worden?

Wilt u vluchtelingen ondersteunen, zodat ze hun weg kunnen vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt of de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen? Word dan mentor van een vluchteling.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF