‘Dit project vergroot de arbeidsmarktkansen van vluchtelingen’

‘Dit project vergroot de arbeidsmarktkansen van vluchtelingen’

Het Oranje Fonds besloot in 2016 het UAF-mentoringprogramma in het eerste projectjaar met 64.000 euro te steunen. In twee jaar tijd worden tweehonderd koppels gevormd van professionals met en zonder vluchtelingachtergrond. Melanie Vaessen van het Oranje Fonds licht de financiële steun toe.

‘Wij zijn blij dat wij het UAF-project financieel kunnen steunen. Met dit project krijgt mentoring een vaste plek in de begeleiding die het UAF aan vluchtelingen aanbiedt. Dit project vergroot bovendien de arbeidsmarktkansen van vluchtelingen door ze te koppelen aan vakgenoten die in Nederland geboren en getogen zijn.

Wij vinden het als Oranje Fonds belangrijk dat mensen zich inzetten voor een ander. Dan ontstaan er banden in de samenleving. We vonden zowel het doel als de aanpak heel sterk van dit project. Wij zien een grote instroom van vluchtelingen en veel energie om deze mensen te steunen. Deze actuele ontwikkeling willen we dan ook graag ondersteunen.

Vrij recent heeft het UAF de overstap gemaakt naar het werken met vrijwilligers. En dat is belangrijk voor het Oranje Fonds. Wij ondersteunen enkel organisaties die werken met vrijwilligers. We willen zo bijdragen aan de sociale cohesie, aan actief burgerschap in Nederland. Daar waar mensen zich actief willen inzetten voor een mooiere samenleving, daar zijn wij om ze te ondersteunen.

Het UAF kreeg veel vragen van Nederlanders hoe zij hun steentje konden bijdragen. Het is mooi om te zien dat het UAF deze vragen nu ook heeft opgepakt en dat de stichting met het betrekken van vrijwilligers nu nog meer gebruik maakt van de krachten die er zijn. Zo kunnen zij nog meer betekenen voor de doelgroep.

Dat ook oud-studenten zich nu inzetten om de huidige studenten verder te helpen, hetzij als ambassadeur hetzij als mentor, vinden wij een mooie ontwikkeling. Er wordt door het UAF intensiever naar de groep gekeken  en contact onderhouden. Daar liggen voor het UAF nog veel kansen verwachten wij.’

Lees hier meer over het Oranje Fonds

 

Mentor worden?

Wilt u vluchtelingen ondersteunen, zodat ze hun weg kunnen vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt of de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen? Word dan mentor van een vluchteling.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF