Officiële benoeming lector ‘Bevorderen van duurzame arbeidsparticipatie van vluchtelingen’

Hogeschool Utrecht benoemt bijzonder lector bevorderen van duurzame arbeidsparticipatie van vluchtelingen

De arbeidsparticipatie van statushouders laat nog veel te wensen over. Belangrijke struikelblokken zijn taal, sociaal netwerk en toegang tot onderwijs en werk, maar ook onrealistische verwachtingen. Zowel bij nieuwkomers als bij werkgevers. Er is meer onderzoek nodig naar hoe je statushouders op een effectieve manier naar werk kunt begeleiden. Het UAF en Hogeschool Utrecht stelden daarom een bijzonder lector aan voor een periode van vier jaar: Leendert de Bell.

Op 23 april was zijn officiële benoeming tot bijzonder lector voor het bevorderen van duurzame arbeidsparticipatie van vluchtelingen. Dat is een felicitatie waard! We verheugen ons op de verdere samenwerking.

Bekijk hier een terugblik op deze online bijeenkomst.  

Met zijn bijzonder lectorschap zet De Bell zich in voor een van de grootste uitdagingen: hoe zorg je dat verschillende initiatieven meer kennis uitwisselen en effectiever met elkaar gaan samenwerken om gezamenlijk hun impact te vergroten?  

De Bell: ‘Met dit doel organiseren we bijvoorbeeld met het UAF, VluchtelingenWerk en Berenschot ronde-tafel-bijeenkomsten met stakeholders die actief zijn met leerwerktrajecten in tekortsectoren, om te kijken hoe we deze initiatieven effectief kunnen verduurzamen en opschalen.’

Het lectoraat is een initiatief van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de Hogeschool Utrecht en is mede mogelijk gemaakt door een emeritus-hoogleraar die in de jaren vijftig door het UAF is ondersteund.

Foto: Hogeschool Utrecht

Misschien vind je dit ook interessant

Mis helemaal niets, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal 2 keer per maand een e-mail met nieuws en verhalen.