Nieuws

€900.000,- van Nationale Postcode Loterij voor vluchtelingstudenten

€900.000,- van Nationale Postcode Loterij voor vluchtelingstudenten

Stichting voor Vluchteling Studenten UAF ontvangt dit jaar €900.000,- van de Nationale Postcode Loterij. Dat is gisteren bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala.

Leonardo DiCaprio

Het gala vond dit jaar plaats in Koninklijk Theater Carré. Onder andere acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio en tennisser Rafael Nadal waren te gast. DiCaprio sprak over de opwarming van de aarde en de gevolgen die het met zich mee brengt. ‘Nu hebben we geen andere keus meer dan er snel iets aan te doen. We moeten tegengaan dat de temperatuur op aarde gemiddeld twee graden stijgt, doen we dat niet dan sterven de koraalriffen en krijgen we de komende jaren miljoenen klimaatvluchtelingen. Dat is niet de wereld waarin ik wil leven’. Namens het UAF namen Mardjan Seighali en Boukje de Haan de cheque in ontvangst. 

In Carré kregen tientallen goede doelen te horen hoe hoog de bijdrage is die zij van de Nationale Postcodeloterij ontvangen. Het UAF en de Nationale Postcode Loterij werken al lang samen, in 2001 ontving het UAF haar eerste bijdrage. Dankzij de deelnemers van de Loterij kunnen wij projecten uitvoeren en vluchtelingstudenten blijven begeleiden. Bedankt!

Foto: Roy Beusker Fotografie

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF