Nieuws

Online taalcursus voor vluchtelingen wint prijs

Online taalcursus voor vluchtelingen wint prijs

Een nieuwe online cursus Nederlands voor hoogopgeleide vluchtelingen, die vorig najaar gestart is, is beloond met een prijs van Nederlandstalige Universitaire Talencentra (NUT). De prijs is uitgereikt tijdens de jaarlijkse NUT-conferentie op vrijdag 17 maart.


De cursus is een initiatief van het UAF in samenwerking met taleninstituut Babel en is bedoeld voor vluchtelingen die in afwachting zijn van hun verblijfsstatus. Dank zij de online cursus krijgen ze de kans om alvast te beginnen met het leren van de Nederlandse taal.

 

De VSNU noemt het project: 'Een innovatieve oplossing voor het juridische probleem dat vluchtelingen in afwachting van hun status geen toegang tot onderwijs hebben. Zo kan voorkomen worden dat er veel verloren tijd is en vluchtelingen zo snel mogelijk hun leven weer kunnen oppakken.'

 

Over het project zegt de Taalunie: 'Het project biedt kansen aan mensen op een moment dat ze door de bestaande structuren eigenlijk nog geen kansen hebben. Daarnaast vonden wij de vorm van aanbod een reden om dit project bovenaan te zetten omdat het e-learning ook voor de vluchtelingendoelgroep verder toegankelijk maakt.'

De vakjury bestond uit een vijftal externe stakeholders (ministerie van OCW, VSNU, Taalunie, Taalsector, EP-Nuffic, EPOS). Selectiecriteria waren onder andere originaliteit, uniciteit, toegevoegde waarde, toepasbaarheid, duurzaamheid, innovatie, interdisciplinaire waarde, efficiëntie en PR-waarde.

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF