Nieuws

Wageningen UR gaat meer doen voor vluchtelingen

Wageningen UR gaat meer doen voor vluchtelingen
Wageningen University & Research heeft besloten meer te investeren in vluchtelingstudenten en -onderzoekers. De universiteit gaat zich intensief bezig houden met de begeleiding van hoogopgeleide vluchtelingen. Daarnaast doneert de onderwijsinstelling vanaf nu jaarlijks € 5000 aan Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

Momenteel studeren er vijf vluchtelingstudenten aan WUR, dat wil de universiteit uitbreiden naar mogelijk tien studenten. Via lidmaatschap van het internationale programma Scholars at Risk gaat de universiteit ook geld vrijmaken om twee bedreigde wetenschappers een werkplek te geven. Daarnaast zal de universiteit directer gaan communiceren met de afdeling Human Resources (HR) en gemeentes over stageplekken of traineeships voor statushouders.

Het UAF is blij met deze prachtige samenwerking met WUR. Samen zorgen we ervoor dat nog meer gevluchte wetenschappers en andere hoogopgeleide vluchtelingen kunnen werken aan hun toekomst. Lees hier het nieuwsbericht op de site van Resource van WUR.

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF