Nieuws

Nationale Postcode Loterij schenkt UAF extra bijdrage van €4 miljoen

Nationale Postcode Loterij schenkt UAF extra bijdrage van €4 miljoen
Door een fantastische extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kan Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF van 2017 tot en met 2020 dubbel zoveel vluchtelingstudenten ondersteunen bij hun studie en zoektocht naar werk.

In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen. De donaties werden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré.

Mardjan Seighali, directeur van het UAF: ‘Dit mooie bedrag is goed nieuws voor de studenten. De afgelopen jaren kwamen veel hoger opgeleide vluchtelingen naar Nederland toe. Met deze extra bijdrage kunnen we ook hen begeleiden naar studie en werk. De Postcode Loterij erkent dat dit een groot vraagstuk is dat aandacht behoeft en Loterij ziet het UAF daarin als een betrouwbare partij.’

Steun aan goede doelen groeit naar 341 miljoen euro
Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 682 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 14 miljoen euro. De ruim 341 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 110 organisaties. In totaal heeft de Loterij sinds 1989 ruim vijf miljard euro geschonken aan goede doelen.

Foto: Roy Beusker Fotografie

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF