Verzekeringen tijdens je studie

Wist je dat je via het UAF voordelig een verzekering kunt afsluiten? Het UAF vindt het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Woon je niet meer in een asielzoekerscentrum en heb je een Nederlandse verblijfstitel, zorg dan in ieder geval voor een goede basisverzekering.

Profiteer van de voordelen van een collectieve verzekering

Het UAF heeft een collectief contract afgesloten met Zilveren Kruis/Achmea. Het kan voordelig zijn om je bij deze collectieve verzekering aan te sluiten. Maar vergelijk ook andere mogelijke kortingen op verzekeringen die je hebt als je studeert aan een hogeschool of universiteit.

Bij de collectieve verzekering voor UAF-studenten sluit je de verzekering zelf af. Daarnaast betaal je zelf de premie. Je profiteert van allerlei voordelen:

  • Als UAF-student krijg je 5% korting op een basisverzekering: je betaalt € 97,33 per maand of € 1.167,96 per jaar (normale premie Zilveren Kruis/Achmea: € 1.229,40 per jaar).
  • Je krijgt 10% korting op een aanvullende verzekering.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis op dezelfde manier aanvullend verzekerd als de ouders.

Kom ik in aanmerking voor de collectieve verzekering?

Ben je UAF-student? Dan kun jij (en je eventuele partner en kinderen) deelnemen aan de collectieve verzekering bij Zilveren Kruis/Achmea. Ook als je nu nog niet via het UAF verzekerd bent. En ook als je straks afgestudeerd bent of een baan hebt gevonden, kun je blijven deelnemen aan de collectieve verzekering.

Let op!

Als je nog onder de COA-regeling valt of in een asielzoekerscentrum woont, val je verplicht onder de Ziektekosten Regeling Asielzoekers (ZRA) bij de COA. In dat geval kun je dus niet deelnemen aan de collectieve verzekering van het UAF.

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de premiekosten die je bij de Belastingdienst moet aanvragen.

WA-verzekering: het UAF draagt €20,- bij

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die je aan anderen toebrengt. Ben je UAF-student en heb je recht op studiefinanciering? Dan krijg je € 20,- per jaar om een WA-verzekering af te sluiten. Wil je deze vergoeding ontvangen? Sluit de verzekering af en stuur een kopie van het verzekeringsbewijs naar het UAF (t.a.v. financiële administratie).

Maak je eigen risico niet hoger dan €375,-

Het verplichte eigen risico voor 2015 bedraagt €375,-. Dat betekent dat je de eerste € 375,- van de medische kosten die je maakt zelf moet betalen. Het UAF adviseert om niet te kiezen voor een hoger eigen risico. Gezondheidskosten zijn hoog en de meeste studenten kunnen een groot bedrag voor medische behandelingen niet zelf betalen. Kies je toch voor een hoger eigen risico dan het verplichte eigen risico van €375,-, dan kan het UAF niet helpen als je hogere kosten maakt.

Neem een aanvullende verzekering

Het UAF raadt je aan een aanvullende verzekering te nemen die kosten voor fysiotherapie, alternatieve geneeskunde en psychologische hulp (gedeeltelijk) vergoedt.

Hoe kan ik me aanmelden?

Surf naar de site van Zilveren Kruis/Achmea om je aan te melden voor de collectieve verzekering van het UAF. Vul het volgende collectiviteitsnummer in: 205212930/ of zoek Stg. V. Vluchteling-studenten UAF. Let op: als je nu nog ergens anders verzekerd bent, meld je dan schriftelijk af bij je huidige verzekeraar.

Contact en meer informatie

Op www.zilverenkruis.nl vind je alle aanmeldformulieren en informatie over premiehoogten en  polisvoorwaarden. Of neem contact op met Najla Painda, tel. 030- 252 08 35 (ma t/m do 10.00 - 16.00 uur) of e-mail: administratie@uaf.nl