Reiskosten

Bereid jij jezelf voor op een studie?

Dan betalen we je reiskosten zo lang de cursus duurt.

Ben je student?

In totaal vergoeden we je reiskosten voor 10 maanden per jaar.

Hoe berekent het UAF je reiskosten?

Het UAF berekent je reiskosten op basis van het OV 9292-advies van jouw eigen adres naar het adres van je school of universiteit. Het UAF betaalt de goedkoopste manier om te reizen op basis van het openbaar vervoer. Is de afstand naar je school of universiteit minder dan 10 kilometer, dan vergoeden we je reiskosten niet. Ook als de afstand van of naar het treinstation minder dan 5 kilometer is, ontvang je geen reiskostenvergoeding.

Abonnement of losse kaarten?

Vanaf 4 dagen per week reizen is het meestal het goedkoopste om een abonnement te kopen. Anders kun je de OV-chipkaart gebruiken met eventueel een Voordeeluren abonnement of een Dal Voordeel abonnement. Het UAF vergoedt de kosten daarvan. Stuur een kopie van het Voordeeluren abonnement naar het UAF op. Voor het kopen van een Dal Voordeel abonnement ontvang je een actiecode van het UAF.

Reis je minimaal 1 jaar alleen buiten de spits, dan is het Dal Vrij-abonnement de beste optie. Met Dal Vrij kun je vrij reizen tijdens de daluren. Dal Vrij is een doorlopend jaarabonnement; het wordt automatisch verlengd. Als je na het eerste jaar het abonnement wilt opzeggen, dan moet je dat doen minimaal 30 dagen voordat het abonnement verlengd wordt.

Dal- en spitsuren

Daluren zijn op werkdagen de uren vóór 6.30 uur, tussen 9.00 uur en 16.00 uur en na 18.30 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen zijn altijd daluren. De overige uren zijn de spitsuren.

Meer informatie

Meer informatie over treinabonnementen vind je op de site van de NS.

Ben je het niet eens met de berekening van de reiskosten?

Stuur dan een berekening op waarin je laat zien wat jouw werkelijke kosten zijn. Vertel daarbij waarom je het niet eens bent met onze berekening. Gebruik voor het maken van een nieuwe berekening www.9292.nl.

Eigen bijdrage

Je betaalt een eigen bijdrage van € 22,50 per maand voor je reiskosten. Het UAF trekt dit bedrag af van de reiskosten die je maakt.

Stuur je aanvraag op tijd in

Stuur je aanvraag voor je reiskostenvergoeding op tijd (minimaal 2 weken voordat je begint met je cursus of opleiding) naar de assistent studentenbegeleider van het UAF.

Reiskosten declareren

Om jouw reiskosten te kunnen vergoeden, hebben we bewijs nodig van de reizen die je hebt gemaakt voor taallessen en je opleiding.

>> Lees in deze pdf hoe je je OV-chipkaart kunt registreren en hoe je gemakkelijk een overzicht van je reiskosten maakt

>> Download hier een declaratieformulier voor je reiskosten

In order to be able to cover your travel expenses, we need to receive proof of the travels you have made in order to go to language classes and school.

>> Download a guideline to see how you can register your OV-chipcard and to make an easy overview of your travel history

>> Download a declaration form

Bestel een NS Dal Voordeel abonnement met UAF actiecode

Heb je een brief ontvangen van het UAF met een actiecode voor een NS Dal Voordeel abonnement? >> Download dan hier de handleiding. Hiermee kun je gemakkelijk een abonnement bestellen.

>> Meer info over het NS Dal Voordeel abonnement

Activeer je UAF Budgetkaart

Heb je van het UAF een Budgetkaart ontvangen voor je reiskosten? Dan moet je deze nog activeren bij een automaat op het station:

  • Houd je Budgetchipkaart voor de kaartlezer
  • Kies 'Ophalen bestellingen' en volg de aanwijzingen op het scherm
  • Vergeet niet in te checken voordat je aan je reis begint

Bekijk een demo op de site van de NS.

Je kunt in één keer €100 op je kaart opladen. Als het saldo op je kaart onder de €50 komt, kun je bij de NS-kaartautomaat de rest van je maandbudget ophalen.

Contact

Bel of mail je studentenbegeleider voor meer informatie.
Telefoon: (030) 2520835