Reiskosten

Bereid jij jezelf voor op een studie?

Dan betalen we je reiskosten zo lang de cursus duurt.

Ben je student?

In totaal vergoeden we je reiskosten voor 10 maanden per jaar.

NS Budget Vast kaart per 1 februari 2018

Bij het UAF werken we doorlopend aan verbetering van de dienstverlening voor vluchtelingstudenten. Ook willen we het geld van donateurs en fondsen zo goed mogelijk besteden. Daarom verandert per 1 februari 2018 de manier waarop je je reiskosten ontvangt. 

Zijn jouw reiskosten maximaal € 250 per maand? Dan moet je vanaf 1 februari reizen met een NS Budget Vast kaart. Deze sturen wij per post naar je op. Zorg er dus voor dat jouw adres correct in ons systeem staat. Je ontvangt een mail van de NS als je kaart klaar is. Hou vanaf dat moment je brievenbus in de gaten, want je budgetkaart krijg je per post toegestuurd. 

Voordelen van de budgetkaart
Het UAF stort maandelijks het bedrag op de kaart dat jij nodig hebt om met het openbaar vervoer (trein, bus, tram en metro) te reizen. Hier zitten veel voordelen aan: door het gebruik van een NS Budget Vast kaart krijg je de reiskostenvergoeding altijd op tijd. Je betaalt ook geen eigen bijdrage meer. Je kunt de budgetkaart ook gebruiken voor reizen naar je examens en afspraken met je mentor.

Reis je niet met het openbaar vervoer? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar je studentenbegeleider. Leg daarin uit waarom je niet met het openbaar vervoer kan reizen. We zoeken dan samen naar een oplossing.

Heb je nog geen NS Budget Vast kaart en heb je een voorschot nodig voor je reiskosten?

Soms zijn reiskosten te hoog om zelf te betalen en daarna terug te vragen aan het UAF. Daarom kun je om een voorschot vragen. Een voorschot is een bedrag dat wij vooruit betalen aan jou, waardoor jij je reis kunt betalen.

Laat aan het UAF weten welk bedrag je nodig hebt voor je reis. Stuur een printscreen van de site 9292.nl mee waarbij je het bedrag laat zien. Je ontvangt het geld als voorschot.

Heb je je reis gemaakt? Stuur dan een declaratieoverzicht dat je maakt op Mijn OV Chipkaart. Het UAF kijkt daarna of je nog reiskosten nabetaald krijgt.

Het is belangrijk dat je zo goedkoop mogelijk reist. Weet je niet hoe dat moet? Vraag dan advies bij 9292.nl.

Stuur je aanvraag op tijd in

Stuur je aanvraag voor je reiskostenvergoeding op tijd (minimaal 2 weken voordat je begint met je cursus of opleiding) naar de assistent studentenbegeleider van het UAF.

Reiskosten declareren

Om jouw reiskosten te kunnen vergoeden, hebben we bewijs nodig van de reizen die je hebt gemaakt voor taallessen en je opleiding.

>> Lees in deze pdf hoe je je OV-chipkaart kunt registreren en hoe je gemakkelijk een overzicht van je reiskosten maakt

>> Download hier een declaratieformulier voor je reiskosten

In order to be able to cover your travel expenses, we need to receive proof of the travels you have made in order to go to language classes and school.

>> Download a guideline to see how you can register your OV-chipcard and to make an easy overview of your travel history

>> Download a declaration form

Activeer je UAF Budgetkaart

Heb je van het UAF een NS Budget Vast kaart ontvangen voor je reiskosten? Dan moet je deze nog activeren bij een automaat op het station:

  • Houd je Budgetchipkaart voor de kaartlezer
  • Kies 'Ophalen bestellingen' en volg de aanwijzingen op het scherm
  • Vergeet niet in te checken voordat je aan je reis begint

Je kunt in één keer €150 op je kaart opladen. Als het saldo op je kaart onder de €50 komt, kun je bij de NS-kaartautomaat de rest van je maandbudget ophalen.

Vragen?

Heb je nog vragen over de NS Budget Vast kaart? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (pdf). Heb je een andere vraag over reiskosten, neem dan contact op met de assistent-studentenbegeleiders van het UAF, 
telefoonnummer 030–2520835.