Ben jij op zoek naar een mentor?

  • Wil jij graag jouw Nederlandse taal verbeteren door veel te oefenen met een Nederlandse mentor? 
  • Zou je het fijn vinden als een Nederlandse student jou kennis laat maken met het Nederlandse onderwijs en de campus?
  • Gaat jouw studie eigenlijk best wel goed, maar zou je toch wat extra hulp willen bij bepaalde opdrachten?
  • Je hebt jouw diploma behaald, maar een baan vinden is toch wel heel moeilijk. Zou je het fijn vinden om te praten met iemand met een groot netwerk (in jouw vakgebied)? 
  • Volg je een medisch assessment traject en wil je graag met iemand je toetsen voorbereiden? 

Als je één of meerdere van deze vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, is contact met een mentor via het UAF vast iets voor jou! Ben je gemotiveerd en heb je één keer per twee weken tijd om jouw mentor te ontmoeten? Lees dan snel verder! 

Voor wie is het mentoringprogramma geschikt?
Ons mentoringprogramma is geschikt voor alle UAF-studenten. In elke fase van je UAF-traject heb je de mogelijkheid om extra ondersteuning te krijgen, naast de begeleiding van je studentenbegeleider of Job Support-consulent.

Een mentor is iemand die zijn/haar ervaring met jou kan  delen. De mentor kan jou bijvoorbeeld ondersteunen met de taal, het leren kennen van de Nederlandse (werk)cultuur of je te introduceren in zijn of haar (professionele) netwerk. Als jouw mentor (ook) student is, kan diegene je de campus laten zien
Let op: Het corrigeren van studieopdrachten is niet de taak van een mentor. Onderzoek welke mogelijkheden daarvoor zijn op je onderwijsinstelling en/of bespreek dit met je studentenbegeleider. 

De mentor kan ouder dan jij zijn, met veel werkervaring in jouw vakgebied, maar het kan ook een leeftijdsgenoot zijn waarmee je bijvoorbeeld veel interesses deelt. 

Het traject
Een mentoringtraject duurt zes maanden. Het is belangrijk om na te denken over wat je in deze zes maanden wil bereiken, met ondersteuning van een mentor. Vul het aanmeldformulier in, dan kunnen wij op zoek gaan naar een geschikte (en leuke) mentor voor jou. Vul het formulier zo duidelijk mogelijk in, want hoe meer informatie wij hebben, hoe sneller we op zoek kunnen gaan naar een mentor.

Wachtlijst
Op dit moment hebben wij nog onvoldoende mentoren voor alle geïnteresseerde UAF-studenten. Het kan dus voorkomen dat je enkele weken of (in enkele gevallen) maanden op een mentor moet wachten. Heb zes weken na je aanmelding nog niets van ons gehoord? Neem dan even telefonisch contact op (030 - 252 08 35), zodat we samen met jou naar andere mogelijkheden kunnen kijken.

Aanmeldformulier mentoring