Mentoring en stageplekken voor zorgprofessionals

Als mentor kun je een wereld van verschil maken

Zorgprofessionals die gevlucht zijn, moeten in Nederland een assessmentprocedure doorlopen om weer aan de slag te kunnen in de zorg. Het UAF adviseert en begeleidt hierbij.

De ervaring leert dat mentoring een waardevolle aanvulling vormt op deze begeleiding. Een mentor kan mentees helpen ervaring op te doen in de praktijk en kennis laten maken met de Nederlandse zorgcultuur. 

Wil jij aankomende zorgprofessionals verder helpen als mentor of ken je een geschikte stageplek?

Vul het formulier in en laat het ons weten! Wij nemen vervolgens contact met je op voor meer informatie. 

Een mentor kan mentees helpen ervaring op te doen in de praktijk en kennis laten maken met de Nederlandse zorgcultuur. 

Het UAF heeft hulp nodig bij de begeleiding van onze cliënten die een medische assessementprocedure voor tandarts volgen.

Wil jij aankomende tandartsen verder helpen als mentor of ken je een geschikte stageplek? Vul het formulier in en laat het ons weten!

Meld je aan!

Welke ondersteuning kan jij bieden?

Als medische mentor kan jij ondersteunen door bijvoorbeeld patiëntgesprekken te oefenen of te helpen met het invullen van formulieren voor de BIG-registratie. Andere hulpvragen kunnen zijn: hoe doorloop ik de weg naar de BIG-registratie en wat zijn administratieve handelingen die ik hierbij moet verrichten? Hoe kan ik een stageplek vinden om me te oriënteren op werken in Nederland? Maar ook: hoe is de dynamiek in Nederland tussen de zorgprofessional en patiënt en hoe maak ik dit bespreekbaar?

Wat is de tijdsinvestering?

De gevraagde tijdsinvestering van mentoren is 9 maanden, vanwege het vaak lange traject van de BIG-registratie. De regelmaat van afspraken kan door de mentor en mentee samen bepaald worden en is afhankelijk van de beschikbaarheid. Het UAF raadt aan dat de mentor en de mentee eens per 2 weken of eens per week contact met elkaar hebben om vooruitgang te boeken.

De gevluchte zorgprofessionals (mentees) hebben verschillende leeftijden en nationaliteiten en wonen in verschillende delen van het land.

Over het UAF

Vluchtelingen zijn mensen met waardevolle kennis en kwaliteiten. Van echte doeners tot hoogopgeleide denkers. Studenten en professionals die veel kunnen betekenen voor Nederland. Maar… nog steeds lukt het weinig vluchtelingen een opleiding te volgen én een baan te vinden op hun eigen niveau. 

Wij zijn een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van deze gevluchte studenten en professionals. Op slimme en effectieve manieren bieden we vluchtelingen kansen om zich verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van studie en werk. We helpen ze op weg met advies, begeleiding, financiële steun en door de inzet van ons netwerk.

Wil jij het verschil maken?