Word donateur en ontvang het boek Tot op de dag

In het boek Tot op de dag vertelt UAF-directeur Mardjan Seighali haar weg naar vrijheid na haar vlucht uit Iran. Ze hoopt dat haar verhaal een bescheiden bijdrage levert aan de tolerantie in onze samenleving, aan begrip en empathie voor mensen met een vluchtelingachtergrond.

Nieuwsgierig naar het verhaal? Word donateur van het UAF en ontvang het boek cadeau.

Tot op de dag boek cover

Aangrijpend waargebeurd verhaal

In 1990 vlucht Mardjan met haar twee kinderen naar Nederland. Met herinneringen aan de Iraanse gevangenis en het militaire elitekorps van Khomeini nog vers in haar geheugen moet ze opnieuw beginnen in een vreemd land. Mardjan is net 26.

In Iran mocht Mardjan niet studeren, maar in Nederland lukt het haar toch dankzij steun van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Zo begint Mardjan vol overgave aan een nieuw leven.

Ze laat zich door niets en niemand tegenhouden en stort zich op haar nieuwe leven. Tot ze erachter komt dat de zwarte bladzijden zich niet laten wissen. 

Aandacht voor de ander

In Tot op de dag opent Mardjan jaren na dato – ‘met volle overtuiging en gemengde gevoelens’ – het boek dat ze tot nu toe zorgvuldig voor zichzelf en de buitenwereld gesloten hield. Het resultaat is een intiem en hoopgevend boek over volwassenwording, identiteit en een grens-overstijgende liefde. Tot op de dag is daarmee een aangrijpend verhaal dat aanzet tot nadenken over een samenleving waarin mensen oog en oor hebben voor het verhaal van de ander – ook al komt die ander van ver.

Mardjan Seighali tot op de dag

Aan de hand van wat ik heb meegemaakt, probeer ik over te brengen wat zo velen meemaken en hoe een samenleving daarop kan antwoorden. Ik verdien niks aan dit boek. Wat ik hoop, is dat mijn verhaal een bescheiden bijdrage levert aan de tolerantie in onze samenleving, aan begrip en empathie voor mensen met een vluchtelingachtergrond. Met een enorme gedrevenheid volgen deze nieuwkomers opleidingen en doen ze werkervaring op, zodat ze hier écht mee kunnen doen in onze maatschappij. Net als ikzelf 28 jaar geleden.

UAF-directeur Mardjan Seighali

Waarom donateur worden?

Het UAF begeleidt 3.800 vluchtelingen per jaar op weg naar studie en werk, zodat ze mee kunnen doen in onze maatschappij. Dat zijn 3.800 verhalen. Dit verhaal is er één van.

Geef gevluchte studenten de kans zich te ontwikkelen. Met jouw donatie maak jij een wereld van verschil. Help jij vluchtelingen op weg?

Dankzij jouw donatie:

  • Helpen we vluchtelingen met het kiezen en starten van een studie
  • Helpen we gevluchte studenten om hun opleiding voort te zetten
  • Helpen we afgestudeerden bij het vinden van een baan
  • Helpen we vluchtelingen met het ontwikkelen van kennis en talent in Nederland
  • Helpen we dus niet alleen vluchtelingen, maar de samenleving als geheel

Word donateur en ontvang het boek ‘Tot op de dag’ cadeau

Tot op de dag boek cover

“Wat een indrukwekkend verhaal over haar vlucht, maar ook over haar doorzettingsvermogen om in Nederland te integreren en uiteindelijk zelfs directeur van het UAF te worden.” – Donateur van het UAF

 

‘Een hoopgevend levensverhaal waar je diepe bewondering voor krijgt en dat lang nagalmt.’Zin Magazine

Ik las het, soms met tranen in mijn ogen. Mardjan voelt zich ten langen leste zo vrij, dat ze haar hardheid heeft kunnen afleggen. Ze heeft een kwetsbaar en prachtig boek geschreven.Joris Linssen, presentator KRO-NCRV


27.000 donateurs

Ons werk wordt voor een deel mogelijk gemaakt door ruim 27.000 donateurs.


3.800 professionals en studenten

Jaarlijks begeleiden we gemiddeld 3.800 gevluchte studenten en professionals


Beoordelingscijfer 8,6

Studenten en professionals beoordeelden onze dienstverlening in 2019 gemiddeld met een 8,6.