Learning the Basics

Voor vluchtelingen die gaan studeren in het hoger onderwijs heeft het UAF een voorbereidend lesprogramma ontwikkeld: Learning the Basics. Dit is mogelijk gemaakt door AMIF. Het programma is erop gericht dat vluchtelingen optimaal voorbereid aan een studie beginnen. Hierbij gaat het niet zozeer om vakinhoudelijke kennis, maar vooral om ‘soft skills’, zoals feedback vragen en geven.

Er zijn drie lesmodules: Studiekeuze, Studievaardigheden en Succesvol Starten. Voor elke module is een werkboek en een trainershandleiding ontwikkeld. Dit materiaal is gratis beschikbaar. Het is onze uitdrukkelijke wens dat aanbieders van taalschakeltrajecten hier structureel gebruik van maken, zodat vluchtelingen beter voorbereid instromen in het Nederlands hoger onderwijs. Vraag in het formulier in de rechterkolom het materiaal gratis aan.

Accepteer marketing-cookies om deze video te kunnen bekijken.

Vraag het lesmateriaal gratis aan

Heeft u interesse? Laat dan hier uw gegevens achter zodat wij u de pdf-bestanden van het lesmateriaal via e-mail kunnen toesturen. U schrijft zich hiermee direct in voor de digitale nieuwsbrief van het UAF. In deze maandelijkse nieuwsflits leest u inspirerende samenwerkingsprojecten, ervaringsverhalen, trends en resultaten.

Stuur mij het gratis lesmateriaal!

Train the trainer

Onze trainers hebben ervaring in het begeleiden van vluchtelingstudenten. Zij hebben verregaande kennis van het proces van voorbereiding tot duurzaam uitstromen naar werk. De trainers zijn in overleg inzetbaar om andere docenten of begeleiders te trainen (train the trainer-principe).

Bent u een docent en wilt u de Learning the Basics-training volgen? Daarmee leert u de lessen succesvol verzorgen. Daarnaast ontvangt u geslaagde voorbeelden uit de praktijk en tips en trucs om de doelgroep effectief te ondersteunen.