Jubileumtournee

Ongeveer zevenhonderd gevluchte studenten uit Syrië volgen momenteel een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Nederland. Deze studenten leveren een grote inspanning om hun toekomst vorm te geven en onderdeel te worden van onze samenleving.

Met de voorstelling ‘Kinderen van Aleppo’ vraagt theatermaker en Gouden Kalf-winnaar George Tobal samen met het UAF aandacht voor hun toekomstdromen, hun moed en hun enorme doorzettingsvermogen.

Tobal vluchtte zelf ook uit Syrië. Hij moest elf jaar wachten op een verblijfsvergunning en kreeg via het UAF de mogelijkheid om onderwijs te volgen en te doen waar zijn hart ligt: acteren en theater maken. Lees hier een interview met deze oud-UAF-student.

Kinderen van Aleppo

De voorstelling ‘Kinderen van Aleppo’ wordt aangeboden in het kader van het 70-jarige bestaan van het UAF en is gebaseerd op waargebeurde verhalen van studenten die betrokken waren bij de eerste protesten voor meer vrijheid in Syrië.

In een persoonlijke monoloog vertelt Tobal het verhaal van deze vreedzame studenten wiens revolutie is gestolen. Tobal benadrukt dat de voorstelling niet over zielige vluchtelingen gaat: ‘Ik hoop dat ik een ander gezicht kan laten zien van Syrië en van deze moedige studenten.’

Met dank aan:

George en Eran productions 

En:
Cultuur op de Campus Nijmegen, ELSA Nijmegen, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, CREA Amsterdam, SIB Amsterdam, Students that Matter/ Hogeschool van Amsterdam, USVA Groningen, Studium Generale Groningen, Academic Forum Tilburg, ESLA, Studium Generale TU/e, Studium Generale Erasmus, Studium Generale Saxion/Deventer, The Lighthouse/ Haagse Hogeschool, HAN Theater, Hogeschool van Arnhem Nijmegen, Parnassos Cultureelcentrum, Universiteit Utrecht, Studium Generale Leiden, JSF Grotius

Media uitingen tot nu toe

 

Trailer 'Kinderen van Aleppo'

Benieuwd naar de trailer van de voorstelling? Bekijk hem hier!

Over de maker

Lees hier een interview met oud-UAF-student George Tobal.

Wil je George als acteur aan het werk zien? Bekijk de korte film 'First kisses' (regie: Miles Roston, 2016) op ons YouTube-kanaal.

George Tobal: 'Het UAF stimuleert mensen en helpt dromen verwezenlijken’

Speeldata

Wanneer is de voorstelling te zien in theaters? Bekijk hier de speeldata.

Speciaal voor studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen organiseert het UAF een tournee langs hogescholen en universiteiten:

Heb je vragen? Neem dan contact op met Remko de Kok via r.dekok@uaf.nl