Winactie concertkaarten 'Concert Spirituel'

De Pieterskerk in Utrecht introduceert het ‘Concert Spirituel’: een klassiek concert, omlijst met verhalen van vluchtelingen van toen en nu. Kunst, muziek en poëzie nemen je mee in verhalen over afscheid, thuis en heimwee van dichtbij en ver weg. Een editie met twee cantates, uitgevoerd door het Vredeborch Ensemble, kunst van Marian Kerelos en poëzie van voormalig UAF-cliënt Nafiss Nia. 

En, jij kan hier bij zijn!

Het UAF mag een aantal concertkaarten t.w.v. €25,- weggeven. Vul het formulier in en vertel ons waarom jij dit concert graag wilt zien. Deze winactie loopt t/m 1 mei 2022. 

Datum: vrijdag 13 mei 2022
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Pieterskerk, Pieterskerkhof 5 Utrecht

In April en mei 2022 zal de 58e editie van het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) plaats vinden. Het Nesko is een jong en landelijk orkest opgericht in 1964 dat ieder jaar opnieuw wordt samengesteld uit 40 talentvolle studenten die zich naast hun studie aan een hogeschool of universiteit op hoog niveau bezighouden met klassieke muziek. 

Onder leiding van gerenommeerd dirigent Stijn Berkouwer brengen ze een verrassend en uniek programma waarin diversiteit en inclusiviteit centraal staan. 

Wil jij hier bij zijn?
Ga naar nesko.nl en koop jouw concertkaarten!

Helaas, deze winactie is afgelopen

* In de week van 2 mei laten we weten of je hebt gewonnen of niet. 

Deze winactie is verlopen

In augustus speelt het Nederlandse Studentenorkest (NSO) in het Topsportcentrum in Almere een concertreeks, getiteld NSO De Ring. Ruim 100 getalenteerde studenten uit het hele land maken dan samen de mooiste muziek onder leiding van gerenommeerde dirigent Frans-Aert Burghgraef.  

Wil je naar een van de NSO-concerten? Kijk dan voor de actuele beschikbaarheid op www.nso.nl. Het NSO organiseert deze concerten volgens de actuele richtlijnen van het RIVM.

Programma 'Concert spirituel'

Het ‘Concert spirituel’ laat mensen met verschillende achtergronden met elkaar kennis maken. Iedereen heeft zijn of haar verhaal en iedereen heeft de behoefte om zijn of haar verhaal te vertellen. In het concert komen verhalen van toen en nu en verhalen van ons zelf en de ander bij elkaar in een gezamenlijke (spirituele) belevenis.

Muziek

Het Vredeborch Ensemble o.l.v Dick Duijst speelt:

  • Johann Sebastian Bach (1685-1750) | Ich habe genug BWV 82 | Lofzang van Simeon voor Bassolo, hobo da caccia en strijkers.
  • Johann Ludwig Bach (1677-1731) | Die mit Tränen Säen | Psalm 126 voor koor, solisten en strijkers.

Expositie

Marian Kerelos maakte in samenwerking met Villa Vrede en met vluchtelingen in Utrecht een kunstwerk, ter nagedachtenis aan verloren geliefden. Het resultaat is een tunnel waar je doorheen kunt lopen, omringt door vele namen en herinneringen. Een indrukwekkende ervaring en een gelegenheid om bij hun namen stil te staan. Het wordt op 13 mei voor het eerst geëxposeerd. 

Poëzie

Spoken Word en gedichten van dichter, schrijver en filmmaker Nafiss Nia. Zij komt oorspronkelijk uit Iran en is jaren geleden door het UAF ondersteund. 

De Waalse kerk als vluchtelingen kerk

De Waalse kerk in Utrecht is een kerk die zich als vluchtelingenkerk profileert. Al sinds de reformatie zijn er vanaf de zestiende eeuw Franstalige protestante vluchtelingen naar Nederland gevlucht om aan de inquisitie te ontsnappen. De Franstalige, vaak hoogopgeleide, vluchtelingen werden zeer welkom ontvangen en kregen in 1656 van de Utrechtse gemeenteraad de Pieterskerk toegewezen om er hun diensten te houden. In de twintigste eeuw werden ook vluchtelingen uit Rwanda en Burundi opgevangen nadat zij vanwege de genocide hun land moesten ontvluchten.

De toekomst

De Waalse Kerk wil o.a. samen met het UAF onderzoeken welke rol de Waalse Kerk als gemeenschap kan hebben in het ondersteunen van hoogopgeleide Franstalige vluchtelingen. 

Het Concert Spirituel in de Pieterskerk is een eerste stap in deze richting, waarin ze laten zien wat zij als kleine kerkgemeenschap met een bijzonder kerkgebouw waard zijn in de maatschappij van vandaag.