Wat kan uw bedrijf voor vluchtelingen betekenen?

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF begeleidt vluchtelingen bij het vinden van een passende plek op de Nederlandse arbeidsmarkt, stages en vrijwilligerswerk. Wist u dat er oud-UAF-studenten werken bij onder andere De Nederlandsche Bank, de overheid, Philips en de Belastingdienst?

What's in it for you?

Vluchtelingen brengen veel talenten met zich mee: ze zijn ondernemend, hebben doorzettingsvermogen en ze zijn meertalig. Eigenschappen die zeer waardevol kunnen zijn voor uw organisatie.

Wat doet het UAF voor vluchtelingen?

 • Advies over kansrijke route: studie, werk of leer/werk
 • Studiekeuze begeleiding
 • Begeleiding en financiële ondersteuning tijdens studie
 • Mentoring
 • Sollicitatietraining
 • Sollicitatiebegeleiding
 • Begeleiding naar vacatures
 • Loopbaanbegeleiding

UAF & Accenture

Country Managing Director van Accenture Manon van Beek is UAF-ambassadeur: ‘De samenwerking met het UAF is recht in de roos. Vluchtelingstudenten zijn talentvol, hoogopgeleid en internationaal. Daar worden we bij Accenture heel blij van.’ >> Lees het interview

Nieuw Talent benutten op de arbeidsmarkt

Kwetsbare groepen, waaronder vluchtelingen, krijgen moeilijk toegang tot de arbeidsmarkt. Nú investeren in hun menselijk kapitaal betekent op termijn een hogere ‘return on investment’. In het >> actieplan 'Nieuw talent benutten voor de arbeidsmarkt' omschrijven we de stappen die we met elkaar moeten zetten om vluchtelingen een kans te bieden.

'Vluchtelingen voegen veel waarde toe'

Sinds 2013 zet Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen zich als UAF-ambassadeur in voor vluchtelingstudenten. 'Vluchtelingen moeten vaak enorme drempels nemen. Ik geef ze graag een extra zetje.'

Lees het interview met Van Zutphen

Vluchtelingen voegen veel waarde toe. Ze moeten alleen een ingang vinden' - See more at: https://www.uaf.nl/wat_u_kunt_doen/als_bedrijf/reinier_van_zutphen#sthash.6YjOuQUr.dpuf

Word partner van het UAF

Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) vormgeven in uw bedrijf? Wilt u talenten ontwikkelen of een diversiteitsbeleid neerzetten? We denken graag met u mee:

 • Advies over een succesvolle inzet van hoger opgeleide vluchtelingen in uw organisatie
 • Begeleiding van hoger opgeleide vluchtelingen naar uw vraag/vacature
 • Coaching-on-the-job

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Neem contact met ons op: werkgevers@uaf.nl of 030 – 2520835.

We houden u graag op de hoogte

Graag informeren wij u over initiatieven die gericht zijn op de integratie van vluchtelingen. In onze nieuwsflits treft u inspirerende samenwerkingen, ervaringsverhalen, trends en resultaten aan. Schrijf uzelf eenvoudig in met onderstaand formulier.

 

Lever een vrije dag in voor een vluchtelingstudent

Wilt u maatschappelijke betrokkenheid tonen? Dan hebben wij een interessant aanbod. Veel medewerkers houden bovenwettelijke vrije dagen over. Werknemers kunnen deze dagen omzetten in een donatie aan het UAF. Lees meer.

Duurzaam en divers: handzame tips en adviezen

De gratis methodiek Duurzaam & Divers biedt inzicht in de problemen en successen die vluchtelingen en werkgevers ervaren op de werkvloer. U krijgt allerlei handzame tips en adviezen hoe u divers personeel (en specifiek vluchtelingen) kunt behouden voor uw bedrijf of organisatie. >> Klik hier voor de methodiek