<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Werken en leren met het UAF - UAF

Werken en leren met het UAF

Auteur:Redactie UAF
Datum:2. 25. 2018
Leestijd:2 minuten

Werken en leren

Een mbo- of hbo-opleiding volgen én werken tegelijkertijd? Dat kan. Je volgt samen met andere studenten een deeltijdopleiding. Daarnaast werk je bij een bedrijf waar je de praktijk leert. Ook leer je de Nederlandse vaktaal die je nodig hebt voor dit beroep.

We kijken naar wat het beste past bij jouw opleiding en ervaring en naar wat jij wil. Je kunt trajecten volgen in verschillende sectoren: zorg, (bouw)techniek, onderwijs en financiën. In deze richtingen is veel werk te vinden in Nederland.

Hoe werkt het

Al voor je echt start met een leerwerktraject kun je met een voortraject zorgen dat we jij helemaal klaar bent voor werken en leren in Nederland. In dat voortraject(dat betaalt het UAF) volg je diverse workshops en trainingen. Zo leer je al meer over hoe opleidingen in Nederland werken, over de taal en krijg je extra vakkennis (bijvoorbeeld wiskunde of natuurkunde) die jij nodig hebt om te kunnen slagen. Soms is het goed om al bij een werkgever te kijken. Het UAF ondersteunt je dan in het vinden van een meeloopstage. Zo kun jij al wat werkervaring opdoen. Je leest hier meer over het voortraject.

Wat doet het UAF 

Interesse in het volgen van een leerwerktraject? Je onderzoekt samen met ons welk traject het beste bij je past. Vervolgens krijg je begeleiding om zo goed mogelijk het leerwerktraject door te komen. Bij het UAF volg je sollicitatietrainingen, krijg je hulp bij het maken van een goed cv en bij het maken van een goede sollicitatiebrief. Je leert meer over hoe jij je netwerk inzet en over de Nederlandse bedrijfscultuur.

We hebben veel contacten met opleidingen, gemeenten en werkgevers. Daardoor kunnen we jou goed helpen met het vinden van een plek waar jij je talent kunt laten zien.

Tijdens de opleiding krijg je advies en hulp van een trajectbegeleider. Je kunt bij hem of haar terecht als het niet goed gaat met jou of met andere zaken.

Hoe lang duurt het

Heb je dit allemaal goed doorlopen? Dan heb je na ongeveer twee en half jaar (inclusief voortraject) een Nederlands diploma gehaald én werkervaring opgedaan. Je kunt meestal meteen aan het werk.

 


Deel dit artikel: