<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Ondersteuning bij je studie - UAF

Ondersteuning bij je studie

Auteur:Redactie UAF
Datum:3. 3. 2018
Leestijd:2 minuten

Een studie (mbo/hbo/universiteit) geeft je meer mogelijkheden om een baan te vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het UAF begeleidt je hierbij: vóór de studiestart, tijdens de studie en kort na de studie (job support). Jaarlijks bekijken we hoe het gaat en wat je nodig hebt van het UAF.

Hoe werkt het: Maatwerk

Bij het UAF krijg je een trajectbegeleider. Je kunt je trajectbegeleider altijd mailen of bellen met vragen tijdens je studie. Denk aan vragen over het verbeteren van je Nederlands, het volgen van extra lessen of andere praktische zaken. Ook adviseren we jou over waar je moet zijn met welke vraag en waar je dingen moet regelen.

We denken met je mee over wat jou het beste kan helpen. Ook als je er met je opleiding of met de gemeente even niet uitkomt, ondersteunen en adviseren we jou.

We organiseren regelmatig spreekuren in de regio waar je met je praktische vragen terecht kunt.

Hulp met studiefinanciering

Het UAF kan ook helpen met het betalen van (delen van) je studiekosten of met het regelen van de financiën voor je studie. Zo kan het UAF voor jou bij DUO  je studiefinanciering regelen. Je krijgt je studiefinanciering dan van het UAF. Je hebt dan zelf geen contact meer met DUO. Ook kun je het collegegeld en de kosten voor boeken door het UAF laten voorschieten. Zo kun jij al zonder zorgen starten met je toekomst.

Je kunt je studiefinanciering via het UAF laten regelen als:

  • Je het gemakkelijk vindt dat het UAF voor jou de studiefinanciering opstart en/of je het systeem van studiefinanciering nog niet goed begrijpt.
  • Je ouders nog wonen in je land van herkomst. Je ‘aanvullende beurs’ is afhankelijk van de gegevens over je ouders. Het UAF heeft een procedure ontwikkeld samen met DUO om je aanvullende beurs makkelijk in orde te maken.
  • Je wilt dat het UAF voor jou collegegeld en boekengeld voorschiet en deze daarna maandelijks verrekent met je studiefinanciering.
  • Je het gemakkelijk vindt dat je na maandelijkse aftrek van de studiekosten (collegegeld en boekengeld) via het UAF een vast bedrag aan ‘maandgeld’ op je rekening krijgt gestort.

Aanmelden

Wil je meer weten over onze hulp met het regelen van studiefinanciering? Neem dan contact met ons op!

Ook interessant

Naar actueel overzicht
2. 25. 2020

Studietips: Hoe overleef ik mijn eerste studiejaar?

Lees meer

Deel dit artikel: