<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Ondersteuning bij het zoeken naar werk - UAF

Ondersteuning bij het zoeken naar werk

Auteur:Redactie UAF
Datum:3. 23. 2019
Leestijd:1 minuten

Veel studenten die zich bij het UAF aanmelden hebben in het land van herkomst een mooie carrière opgebouwd. Het UAF verkent met hen de mogelijkheden om hun loopbaan in Nederland voort te zetten en denkt mee over alternatieven. Als mentor kun je je mentee helpen om meer inzicht te krijgen in zijn of haar competenties, door hier samen op te reflecteren. Door je ervaringen te delen leren jullie van elkaar en krijgen studenten een beter beeld van wat er in sollicitatieprocedures of als werknemer van hen wordt verwacht. Daarnaast biedt het netwerk van mentoren mentees de mogelijkheid om in contact te komen met beroepsgenoten om eigen netwerk uit breiden.

Als mentor op het gebied van werk, heb je actuele kennis over de Nederlandse arbeidsmarkt. Je bent bereid je netwerk in te zetten om je mentee een stap verder te helpen. Je hebt eens in de twee a drie weken tijd om je mentee face to face te ontmoeten. Kees en Pasoon zijn hier een mooi voorbeeld van.


Deel dit artikel: